Προχορμόνας

Prohormones αποκαλούμε τους προγόνους των πραγματικών στεροειδών - αυτές είναι ενώσεις κοντά στη φόρμουλα για αναβολικά, αλλά εξακολουθούν να διαφέρουν από ορισμένες ρίζες σε φόρμουλες. Prohormones συντίθενται από το φλοιό των επινεφριδίων και έχουν λιγότερο ενεργό αποτέλεσμα, αλλά παρόμοια με αναβολικά στεροειδή. Μερικά από αυτά υποβάλλονται σε επεξεργασία από το σώμα σε αναβολικές ορμόνες και ένα άλλο μέρος δρα ανεξάρτητα από άλλους μηχανισμούς.

Γνωρίζουμε καλά ότι τα αναβολικά στεροειδή απαγορεύονται στον επαγγελματικό αθλητισμό, γι 'αυτό η βιομηχανία συμπληρωμάτων δημιούργησε prohormones περισσότερο από 20 χρόνια πριν για να παρακάμψει τους ελέγχους ντόπινγκ. Ωστόσο, δεν είναι στην πραγματικότητα συμπληρώματα και τα αποτελέσματά τους είναι τα ίδια με αυτά των στεροειδών, και την αναμενόμενη αναβολική τους επίδραση μπορεί επίσης να είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των πραγματικών αναβολικών.

Οι πιο οικείες και χρησιμοποιούμενες από την αρχή προχορμόνες είναι το ανδρόστενιο, το νορανδροστενίδη και η αφυδροεπινδροστενδροστενδία, πιο γνωστά ως το δημοφιλές DHEA. Στην πραγματικότητα, DHEA δεν είναι ακριβώς καθαρό prohormone, αλλά μια ουσία που επεξεργάζεται στην προορμόνη androstenedione και μόνο τότε στην τεστοστερόνη.

Η ζωή των προορμονών στο ανθρώπινο σώμα είναι εξαιρετικά σύντομη, γεγονός που προδιαθέτει σε συχνότερη πρόσληψη και ακόμη και κατανομή της ημερήσιας δόσης 24 ώρες την ημέρα για τη διατήρηση των επιπέδων του αντίστοιχου προορμονίου στο αίμα. Η επεξεργασία των προορμονών σε ορμόνες πραγματοποιείται στο σώμα από τα αντίστοιχα ένζυμα. Η ποσότητα των ενζύμων που έχουμε μπορεί μερικές φορές να είναι ανεπαρκής, αυτό είναι αυστηρά ατομικό, οπότε ο καθορισμός της σωστής δόσης της αντίστοιχης προορμονής για εσάς είναι αργός και συνεπής, καθώς συχνά δεν υπάρχει λόγος σε μεγάλες δόσεις. Ορισμένες εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ακόμη ότι μόνο το 10-15% των προορμονών που λαμβάνονται πηγαίνουν στο σώμα επεξεργασμένα στην τεστοστερόνη, και μερικά από αυτά όπως το androstenedione μπορούν να αρωματίσουν και να μετατραπούν σε οιστρογόνα, η οποία απαιτεί την πρόσληψη αντιοιστρογόνων! Ως ισχυρό ανδρογόνο, το androstenedione μειώνει επίσης τα επίπεδα της "καλής" χοληστερόλης στο αίμα, γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει τον κίνδυνο μιας σειράς καρδιαγγειακών παθήσεων με λανθασμένη και μακροχρόνια πρόσληψη. Δεδομένου ότι λαμβάνονται μόνο από το στόμα, οι προορμόνες έχουν επίσης μεθυλο-αλκαλική σύνδεση και φορτώνουν το ήπαρ, γι 'αυτό συμβουλεύουμε ότι η πρόσληψη προορμονίου συνοδεύεται επίσης από την πρόσληψη ηπατοπροστατευτικών.

Prohormones είναι σε θέση να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα περισσότερο από 2 φορές πάνω από το μέσο όρο, η οποία θεωρείται μια αρκετά ισχυρή δράση.

Στα τέλη του 2004, τα prohormones απαγορεύτηκαν επίσημα τόσο για χρήση όσο και για πώληση στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ. Μόνο η dhea pro-hormone παρέμεινε νομικό αντικείμενο, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης για τις γυναίκες και στα καλλυντικά, αλλά η επίδρασή της είναι εξαιρετικά αδύναμη. Η τιμή των προορμονών δεν είναι καθόλου χαμηλή, η σύνθεση και η παραγωγή τους είναι σχετικά περίπλοκες, σε αντίθεση με τα πρόσθετα τροφίμων. Κατά συνέπεια, οι προσπάθειες άρχισαν πριν από 7-8 χρόνια να αναπτύξουν νέες σύνθετες φόρμουλες που χρησιμεύουν ως πρόδρομοι της πραγματικής τεστοστερόνης, αλλά η επίδρασή τους παραμένει αδύναμη, καθιστώντας τους μια καλή επιλογή για χρήση μετά από έναν κύκλο στεροειδών. Παρ 'όλα αυτά, οι prohormones επιστρέφουν στην αγορά με νέα δύναμη, ακόμα καλύτερα κατασκευασμένα, ακόμα πιο ισχυρά και καθαρά και με νέες καλύτερες φόρμουλες.

Εμφάνιση 1-12 από 14 αποτελέσματα